مدیریت شهری مشهد پای کار برگزاری انتخابات اکران‌های شهری با محوریت مشارکت در انتخابات در مشهد اجرای طرح مهرورزی با محوریت پیشگیری از اعتیاد در مساجد مشهد پرداخت مطالبات پیمانکاران شهرداری مشهد با همکاری بانک شهر | ۵۹ دستگاه اتوبوس وارد چرخه خدمات‌رسانی می‌شود دعوت شهردار مشهد مقدس از مردم برای حضور باشکوه در انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۳ روایتی گرم از کوره‌های قدیمی آجرپزی مشهد که این شهر را ساختند دعوت شورای اسلامی شهر مشهد مقدس برای حضور پرشور در دور دوم انتخابات ریاست‌جمهوری اعمال‌قانون ۲۳۰۷ خودروی حادثه‌ساز در مشهد | ۵۲ نفر در تصادفات مصدوم شدند (۱۴ تیر ۱۴۰۳) گلایه ساکنان محله پنجتن مشهد از جولان موتورسیکلت‌ها در بوستان‌ها پنجمین جشنواره قلم در مشهد برگزار می‌شود مشهد شهر پیشگام در انتشار اوراق مشارکت ترافیک سنگین در کوثر، خیام و پیرامون حرم امام‌رضا(ع) (۱۴ تیر ۱۴۰۳) اعزام بیش از ۳۳ هزار نیروی کارگری در مشهد به پروژه‌های شخصی توسط ایست‌کار‌ها هوای کلانشهر مشهد امروز آلوده است (۱۴ تیر ۱۴۰۳) راه اندازی ایستگاه ویژه غواصی و کار در اتفاع آتش نشانی مشهد آغاز کار ستاد دهه آخر صفر شهرداری مشهد با محوریت خدمت رسانی به زائران قرائت میثاق‌نامه خدمت ۱۷۰۰ دانش‌آموخته علوم پزشکی در حرم امام‌رضا(ع) بایدو فرصتی که زائران از آن سهمی ندارند شهردار مشهد خبر داد: اجرای عملیات تراش و روکش آسفالت بولوارهای نامجو و ارشاد
سرخط خبرها

آخرین اخبار چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری

رتبه بندی اهمیت وظایف شهرداری

  • کد خبر: ۹۳۴۸۱
  • ۰۵ دی ۱۴۰۰ - ۱۳:۰۰
رتبه بندی اهمیت وظایف شهرداری
مهدی یاراحمدی خراسانی - مدرس دانشگاه

شکل گیری شورا‌های اسلامی  و افزایش میزان استقلال، اختیارات و سطح کیفی و کمی خدمات سازمان‌های محلی سبب شده است عملکرد شهرداری‌ها (به خصوص در کلان شهرها) به صورت مستقیم بر زندگی مردم و رفاه عمومی شهروندان اثرگذار باشد.

در همین راستا ایجاد «حس اعتماد» به مدیریت شهری و رضایت از خدمات آن، سبب ایجاد «حس تعلق» و افزایش مشارکت شهروندان در اداره شهر می‌شود.

پس درنظر داشتن اولویت و اهمیت وظایف شهرداری در خدمات دهی به مردم، اهمیت فراوانی دارد. شاخص‌ها و معیار‌های رضایت شهروندان از عملکرد مدیریت شهری در سه دسته وظایف شهرداری به شرح زیر دسته بندی می‌شود: «وظایف فنی و عمرانی، وظایف خدمات شهری و وظایف اجتماعی و فرهنگی».

در بسیاری مواقع آنچه سبب نارضایتی مردم از عملکرد مدیران شهر می‌شود، ناشی از بی توجهی به مقوله رتبه بندی اهمیت وظایف شهرداری است.

به بیان ساده تر، پرداختن به برخی موضوعات که در اولویت نیاز‌های مردم قرار ندارد یا اینکه از نظر عموم از نظر رتبه بندی وظایف، در رده‌های پایین تری از اهمیت قرار دارد، سبب رفع نشدن نیاز‌های آحاد جامعه از نظر مسائل شهری می‌شود که کاهش حس مطلوبیت محیطی برای ساکنان شهر را به همراه دارد. تشخیص اولویت خواسته‌های مردم در برخی مواقع کار سختی نیست.

مثلا درباره اولویت اقداماتی همچون جمع آوری زباله یا نظافت معابر عمومی که با زندگی روزمره مردم سروکار دارد یا مسائلی مثل حوزه سلامت، کسی نمی‌تواند خدشه‌ای بر اهمیت آن‌ها وارد کند.

اما همواره کار به این راحتی‌ها نیست. به عنوان مثال در مقوله‌های فرهنگی و اجتماعی یا هنری، همواره اختلاف نظر‌ها بسیار زیاد است و دست یافتن به آنچه از نظر مردم اهمیت بیشتری دارد، کار ساده‌ای نیست، از این رو باید با درنظر گرفتن چند شاخص مهم همچون جمعیت (تراکم)، منطقه جغرافیایی (نزدیکی به مرکز شهر)، ترکیب سنی و جنسی، شرایط زمانی، پدیده‌های خاص (همانند کرونا)، شرایط محیطی (میزان توسعه منطقه ای) و همچنین نظرات نخبگان، بزرگان و گروه‌های مرجع، فرایند رتبه بندی اهمیت وظایف شهرداری صورت پذیرد؛

امر مهمی که از وظایف ذاتی نهاد‌های مطالعاتی، مراکز پژوهشی و افکارسنجی محسوب می‌شود و باید در برنامه‌های راهبردی شورا‌های اسلامی و شهرداری‌ها جایگاه ویژه‌ای برای آن تعریف شود.

شهر متعلق به همه شهروندان است، پس باید به دیدگاه‌های آن‌ها درباره رتبه بندی اهمیت وظایف، اصالت داد و در تمام برنامه ریزی‌ها به آن توجه کرد. در چشم انداز جهان شهر برکت و کرامت نیز این مهم به عنوان یکی از موضوعات اساسی، محل توجه قرار گرفته است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
نظرسنجی
در دور دوم، شما به کدام نامزد انتخابات ریاست جمهوری رای می دهید؟
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->