نشست هم‌اندیشی شهردار مشهد مقدس با کارآفرینان و فعالان اقتصادی شهردار مشهد: نمایشگاه بین المللی مشهد متعلق به همه فعالان اقتصادی است زمان صدور مجوز‌های ساختمانی در مشهد از ۱۲۹ به ۶۲ روز کاهش یافت شهردار مشهد مقدس: با خروج زندان مرکزی از بافت شهری، سرانه‌های خدماتی برای شهروندان افزایش می‌یابد شکایت از بوی نامطبوع خودرو‌های تخلیه زباله حوالی پارک خورشید مشهد تکمیل خط انتقال متمرکز آب از شوریجه به مشهد تا پایان تابستان سال ۱۴۰۴ جشنواره «طعم و رنگ پاییزی مشهد» با استقبال گرم شهروندان در حال برگزاری است + فیلم اضافه‌شدن ۱۲ هکتار فضای سبز به سرانه شهری با انتقال زندان مرکزی مشهد شهردار مشهدمقدس: پروژه کلیدی پارکینگ میدان شهدا (توحید) به‌زودی به بهره‌برداری می‌رسد هوای کلانشهر مشهد امروز سالم است (۱۵ آبان ۱۴۰۳) طرح «طاهرین»، الگویی برای سبک زندگی معنوی و اصلاح نگرش شهروندان مشهدی | فعالیت ۲۰۰ داوطلب در این طرح توضیحات شهردار مشهد درباره پروژه مشترک آستان قدس رضوی و مدیریت شهری (۱۴ آبان ۱۴۰۳) بهره‌برداری از فاز اول پروژه اتصال بولوار امام‌خمینی (ره) به بولوار نماز مشهد در دهه فجر ۱۴۰۳ شهروندخبرنگار | درخواست ایجاد ایستگاه‌های دوچرخه اشتراکی در بولوار هدایت مشهد + پاسخ برپایی بازار سیار صنایع دستی بانوان کارآفرین در مشهد (۱۴ آبان ۱۴۰۳) بهره‌برداری از هفت طرح عمرانی در محدوده حرم مطهر رضوی در آینده‌ای نزدیک خدمات‌رسانی فرودگاه مشهد به حدود ۵ میلیون زائر رضوی در نیمه‌ نخست سال ۱۴۰۳ هوای کلانشهر مشهد برای دومین روز پیاپی «آلوده» است (۱۴ آبان ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

رتبه بندی اهمیت وظایف شهرداری

  • کد خبر: ۹۳۴۸۱
  • ۰۵ دی ۱۴۰۰ - ۱۳:۰۰
رتبه بندی اهمیت وظایف شهرداری
مهدی یاراحمدی خراسانی - مدرس دانشگاه

شکل گیری شورا‌های اسلامی  و افزایش میزان استقلال، اختیارات و سطح کیفی و کمی خدمات سازمان‌های محلی سبب شده است عملکرد شهرداری‌ها (به خصوص در کلان شهرها) به صورت مستقیم بر زندگی مردم و رفاه عمومی شهروندان اثرگذار باشد.

در همین راستا ایجاد «حس اعتماد» به مدیریت شهری و رضایت از خدمات آن، سبب ایجاد «حس تعلق» و افزایش مشارکت شهروندان در اداره شهر می‌شود.

پس درنظر داشتن اولویت و اهمیت وظایف شهرداری در خدمات دهی به مردم، اهمیت فراوانی دارد. شاخص‌ها و معیار‌های رضایت شهروندان از عملکرد مدیریت شهری در سه دسته وظایف شهرداری به شرح زیر دسته بندی می‌شود: «وظایف فنی و عمرانی، وظایف خدمات شهری و وظایف اجتماعی و فرهنگی».

در بسیاری مواقع آنچه سبب نارضایتی مردم از عملکرد مدیران شهر می‌شود، ناشی از بی توجهی به مقوله رتبه بندی اهمیت وظایف شهرداری است.

به بیان ساده تر، پرداختن به برخی موضوعات که در اولویت نیاز‌های مردم قرار ندارد یا اینکه از نظر عموم از نظر رتبه بندی وظایف، در رده‌های پایین تری از اهمیت قرار دارد، سبب رفع نشدن نیاز‌های آحاد جامعه از نظر مسائل شهری می‌شود که کاهش حس مطلوبیت محیطی برای ساکنان شهر را به همراه دارد. تشخیص اولویت خواسته‌های مردم در برخی مواقع کار سختی نیست.

مثلا درباره اولویت اقداماتی همچون جمع آوری زباله یا نظافت معابر عمومی که با زندگی روزمره مردم سروکار دارد یا مسائلی مثل حوزه سلامت، کسی نمی‌تواند خدشه‌ای بر اهمیت آن‌ها وارد کند.

اما همواره کار به این راحتی‌ها نیست. به عنوان مثال در مقوله‌های فرهنگی و اجتماعی یا هنری، همواره اختلاف نظر‌ها بسیار زیاد است و دست یافتن به آنچه از نظر مردم اهمیت بیشتری دارد، کار ساده‌ای نیست، از این رو باید با درنظر گرفتن چند شاخص مهم همچون جمعیت (تراکم)، منطقه جغرافیایی (نزدیکی به مرکز شهر)، ترکیب سنی و جنسی، شرایط زمانی، پدیده‌های خاص (همانند کرونا)، شرایط محیطی (میزان توسعه منطقه ای) و همچنین نظرات نخبگان، بزرگان و گروه‌های مرجع، فرایند رتبه بندی اهمیت وظایف شهرداری صورت پذیرد؛

امر مهمی که از وظایف ذاتی نهاد‌های مطالعاتی، مراکز پژوهشی و افکارسنجی محسوب می‌شود و باید در برنامه‌های راهبردی شورا‌های اسلامی و شهرداری‌ها جایگاه ویژه‌ای برای آن تعریف شود.

شهر متعلق به همه شهروندان است، پس باید به دیدگاه‌های آن‌ها درباره رتبه بندی اهمیت وظایف، اصالت داد و در تمام برنامه ریزی‌ها به آن توجه کرد. در چشم انداز جهان شهر برکت و کرامت نیز این مهم به عنوان یکی از موضوعات اساسی، محل توجه قرار گرفته است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->